Священники Кам’янець-Подільської Єпархії пройшли 3-й модуль Інституту формації.

      Коментарі Вимкнено до Священники Кам’янець-Подільської Єпархії пройшли 3-й модуль Інституту формації.
7-9 грудня Священники Кам’янець-Подільської Єпархії завершили навчання на модулі, присвяченому темі “Адміністративно-господарська діяльність релігійних організацій”.
Спікери модулю:
о. Іван Смішко — юрист Івано-Франківської Архієпархії. Отець розповів про актуальні законодавчі та юридичні аспекти реєстрації релігійних організацій, документальний супровід парафії та її правові відносини з державою. Говорили також про створення релігійної громади та подання необхідних документів та отримання дозволів, згідно законодавством.
Оксана Саміла — бухгалтер, Агенція розвитку ОТГ проєкту U-LEAD. Спікерка поділилась знаннями про основи бухгалтерського обліку для релігійних організацій, норми оподаткування та звітності. Також розповіла, як правильно взаємодіяти з фізичними та юридичними особами, та які є загрози у разі порушень.
Завдяки модулю священники поглибили власні знання з юридичних питань та бухгалтерського обліку. Це допоможе їм уникнути поширених помилок при господарській діяльності та відповідно негативних наслідків.
Навчання проводилось у рамках проєкту Української соціальної академії щодо розвитку управлінських здібностей для священників.
Ресурс Української Соціальної Академії