(ВІДЕО) Владика Іван Кулик взяв участь у святкуванні храмового празника Собору Пресвятої Богородиці у брюховицькому монастирі

      Коментарі Вимкнено до (ВІДЕО) Владика Іван Кулик взяв участь у святкуванні храмового празника Собору Пресвятої Богородиці у брюховицькому монастирі

8 січня 2022 року відбулися урочистості з нагоди храмового празника Собору Пресвятої Богородиці у брюховицькому монастирі.

Урочисту Божественну Літургію з нагоди свята очолив преосвященніший владикаІван Кулик – єпископКам’янець-Подільської Єпархії Української Греко-Католицької Церкви. З владикою Іваном також співслужили о. Йоан Школик – Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, о. Франциск Онисько – Протоігумен Провінції святого Миколая, що на Закарпатті, провінційні Радники, о. Пантелеймон Трофімов – ректор ВІФБС, а також ігумени різних чернечих монастирів та інші запрошенні отці.

Під час гомілії владика Іван Кулик зосередив увагу усіх присутніх вірних у храмі на постаті Пречистої Діви Марії, яка більше як дві тисячі років тому подарувала усьому світові Ісуса Христа. Люд господній протягом багатьох років вшановував Богородицю різними способами та присвоював для неї різноманітні титули, такі як: драбина Якова, неопалима купина, позолочений кивот Завіту, чесніша від херувимів та незрівнянно славніша від серафимів. Всі ці титули та порівняння які використовує Церква до Діви Марії найперше підкреслюють її любов до Бога та відданість справі спасіння людини.

На завершення проповіді єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії закликав вірних до подяки Господеві за те, що він подарував світові Діву Марію, адже дивлячись на неї та її досконале духовне життя кожна людина може бачити шлях, який неодмінно приведе її до Господа нашого Ісуса Христа.

Згодом, після урочистої Божественної Літургії усі вірні разом із священнослужителями помолилися до Богородиці, яка є зображеною на старовинній іконі – «Скинія, що зветься Святая Святих» та поручилися під опіку Божої Матері.

Після цього, о. Пантелеймон Трофімов висловив слова вдячності владиці Івану Кулику, за те, що він очолив сьогоднішню торжественну молитву, а також подякував усім присутнім отцям і вірним за спільну прославу Господа та Його Пресвятої Матері.

На закінчення, після всіх цих подій студенти ВІФБС заспівали декілька різдвяних колядок.

Джерело: Провінція Найсвятішого Спасителя в Україні