Парафія Успіння Пресвятої Богородиці в смт Чемерівці святкує 20 років з дня заснування

      Коментарі Вимкнено до Парафія Успіння Пресвятої Богородиці в смт Чемерівці святкує 20 років з дня заснування

У Неділю 21 серпня 2022 року Божого Преосвященний владика Іван (Кулик) очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургію на парафії  Успіння Пресвятої Богородиці у смт Чемерівці, Кам’янець-Подільського деканату, з нагоди 20-річчя від дня заснування громади вірних. Співслужили з Архиєреєм адміністратор храму о. Василь Демчишин, о. Степан Яблунівський з Хмельницького та о. Ігор Вовк з Бучацької Єпархії.

Під час Літургії владика Іван звернувся до присутніх зі словами проповіді. У своїй науці архиєрей акцентував увагу на тому, що джерелом нашого духовного життя є вірність Богу, перебування у тісному зв’язку з Господом. «Ісус Христос у Євангелії говорить нам, що для скріплення нашої віри необхідні: молитва і піст. Молитва – наповняє наше серце Богом, а піст – це відмова від усього того, що віддаляє нас від Господа».

У цей урочистий день владика Іван подякував отцю за ревне служіння, а також всій громаді за активну участь у парафії, молитву, підтримку і любов до Бога та Церкви.

В свою чергу о. Василь подякував владиці за спільну молитву, усім парафіянам, які вже 20-ть років спільно крокують дорогою Христа, а також отцю Петру Чаплінському та сестрам «Милосердя».

Після завершення Літургії відбулося Архиєрейське Благословення, окропленням усіх освяченою водою.

Прес-служба єпархії