Парафія свящмуч. Йосафата м. Кам’янця-Подільського відсвяткувала 30-ту річницю з дня заснування

      Коментарі Вимкнено до Парафія свящмуч. Йосафата м. Кам’янця-Подільського відсвяткувала 30-ту річницю з дня заснування

У Неділю 27 листопада 2022 року Божого на парафії Святого священномученика Йосафата у м. Кам’янець-Подільський, з нагоди святкувань храмового празника і 30-тиліття заснування парафії відбулась Урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолили одразу три Архиєреї: Преосвященний владика Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський, разом із владикою Кам’янець-Подільським Іваном Куликом та місцевим єпископом Римо-Католицької Церкви Леоном Дубравським. Співслужили з Архиєреями адміністратор храму Ієромонах Юрій Банга та інші священнослужителі. Свято збагатили своєю присутністю і молитвою брати монахи, сестри монахині, парафіяни і численні гості.
«Сьогоднішнє Євангеліє, зазначив владика Михаїл у проповіді, розповідає про те, як Филип побачив Натанаїла і запросив подивитися на обіцяного Месію з Назарету. Зустріч і діалог Натанаїла з Ісусом дозволив йому пробудитись духовно і визнати Христа Сином Божим і Месією. Сам Ісус Христос засвідчив правдивість його віри кажучи, що це правдивий ізраїльтянин, в якому немає лукавства. Святий Йосафат, – вів далі Архиєрей – покровитель вашої громади. Бувши малим хлопчиком любив молитися. І в один момент, під час молитви перед розп’яттям Христа, він відчув промінчик Божої присутності і розуміння, який торкнувся його серця. І ця зустріч колись проявиться у його житті. Він став Архиєпископом, засновником монашого чину. Пізніше він загинув свідомо мученичою смертю за єдність Апостольської Церкви. І ця ідея єдності триває до цих пір. Те порозуміння з Богом було настільке живе, дієве, що цей святий не завагався свідчити аж до смерті».
Єпископ також пригадав вірним за часи, коли приїхав до Кам’янця-Подільського, щоб заснувати дану парафію та про людей, яких Господь посилав на дорогу служіння.
Після Літургії владика Михаїл подякував владикам Івану та Леону за співслужіння, а також всім присутнім священникам, братам і сестрам у монашестві. Відтак, відбулося освячення води та Архиєрейське Благословення.