Мощі Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького відтепер перебуватимуть в одному з храмів м. Хмельницького

      Коментарі Вимкнено до Мощі Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького відтепер перебуватимуть в одному з храмів м. Хмельницького

У Неділю 4 грудня 2022 року Божого Преосвященний владика Іван, єпископ Кам’янець-Подільської єпархії, очолив Молебень і Божественну Літургію на парафії Архистратига Михаїла у м. Хмельницький, з нагоди свята Введення у храм Пресвятої Богородиці, а також поклоніння мощам блаженного священномученика Миколая Чарнецького. Співслужили з Архиєреєм адміністратор храму о. Степан Яблунівський та інші священнослужителі.
У своїй промові владика Іван звернув увагу на Євангелії даного дня, яке розповідає про те, як Йоаким і Анна, батьки Богородиці, привели маленьку Марію до храму, а саме у святеє святих. І це був особливий знак того, що ця дівчинка є справді вибрана Богом. Як ми співаємо у наших богослужбових молитвах, що Марія перед віками вибрана Богом, щоб бути святинею. Вона є «ковчегом», «кивотом» Нового Завіту, у якій замешкає Ісус Христос. І з цього бачимо, що ми також є покликані ставати храмом. А це можливо тоді, коли у своєму серці маємо Бога.

«Сьогодні дякуємо Богові – зазначив Архиєрей, – за дар, який Господь подарував, а саме за мощі Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького. Саме у це свято, Введення Пресвятої Богородиці у храм, немовби сам Миколай Чарнецький також входить у вашу святиню, парафію і в цілу Єпархію. І це є знак Божої присутності».
Після Літургії владика подякував адміністратору храму о. Степану за його служіння. Відтак, відбулося мирування вірних та Архиєрейське Благословення.
Отець Степан подякував владиці Івану і всім присутнім за молитву, побажавши усім духовних благ, миру і злагоди, за посередництвом Діви Марії та священномученика Миколая Чарнецького.