Великопосні екомісії вібулися у Кам’янці-Подільському

      Коментарі Вимкнено до Великопосні екомісії вібулися у Кам’янці-Подільському

В середу, 27 березня, в рамках «Великопосної екологічної ініціативи» екореферент Кам’янець-Подільської єпархії отець Василь Левицький завітав на парафію Святого Йосафата Кунцевича, міста Кам’янця-Подільського.

Спільно з братами та сестрами редемптористської спільноти та вірними парафії помолились екологічну Хресну дорогу. Отець Василь розповів присутнім про діяльність екологічного Бюро.

В проповіді священик розповів про повсякденні екологічні гріхи, які чинить пересічна людина на побутовому рівні. Закликав вірних бережливо відноситися до Богом даних природних ресурсів, зокрема води – безцінного дару, без якого людина не зможе існувати. Адже більшість великих міст уже зараз гостро відчувають нестачу чистої питної води.

Проповідник також закликав присутніх до ощадного використання електроенергії та розповів про методи, завдяки яким можна її економити. В проповіді о. Василь наголосив на темі негативного впливу спалювання сухої трави та листя для навколишнього середовища та здоров’я людини. Безвідповідально використовуючи природні ресурси, ми грішимо проти справедливості і проти заповіді «Не кради», а чинячи гріхи проти довкілля, грішимо проти заповіді «Не вбий».

«Ми є відповідальні за природу перед Богом і майбутніми поколіннями, ми не маємо права на компроміс із гріхом» – підкреслив екореферент.

Джерело: Бюро УГКЦ з питань екології