На Хмельниччині Українська Греко-Католицька Церква надає можливість безкоштовного користування кисневими концентраторами

      Коментарі Вимкнено до На Хмельниччині Українська Греко-Католицька Церква надає можливість безкоштовного користування кисневими концентраторами

Кам’янець-Подільська Єпархія УГКЦ надає у безоплатне користування кисневі концентратори, які були закуплені на кошти жертводавців. У такий спосіб Церква відповідає на виклики пандемії та дбає про здоров’я потребуючих людей. Ініціатором закупівлі та розповсюдження апаратів серед хворих, яким потрібні процедури дихання чистим киснем, виступив правлячий Архиєрей Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ, кир Іван Кулик. Зі слів владики стало відомо, що була можливість зорганізувати закупівлю 5 таких апаратів, які вкрай необхідні у час пандемії Covid-19.

Відразу ж постало питання, як найкраще надати можливість користування апаратами усім потребуючим людям на території Єпархії. Було вирішено передати апарати Комісії душпастирства охорони здоров’я у Кам’янець-Подільській Єпархії. Комісією було визначено п’ять осередків, де знаходитимуться кисневі концентратори. Відповідальними за видачу апаратів були призначені медичні капелани, які займаються душпастирством у лікарнях на своїх парафіях. Зокрема два апарати залишились у м. Хмельницький, один направлений у м. Кам’янець-Подільський, один – у м. Городок та один – у м. Шепетівка.

Кожен житель цих міст, а також прилеглих до них міст та сіл, незалежно від конфесійної приналежності, може звернутися до відповідального священика та отримати апарат у користування на відповідний час за направленням лікуючого лікаря. Нижче подані контакти відповідальних священиків.

Перед роздачею апаратів медичним капеланам владика Іван поблагословив священиків на добре звершення служіння потребуючим.

Медичні капелани, відповідальні за кисневі концентратори:

1.     о. Анатолій Венгер (м. Хмельницький, храм св. чудотворця Миколая); тел. 0977520364;

2.     о. Тарас Хом’юк (м. Кам’янець-Подільський, храм Зарваницької Матері Божої); тел. 0970431003;

3.     о. Зіновій Маланюк (м. Городок, храм великомученика Юрія); тел. 0673548949;

4.     о. Василь Боднар (м. Шепетівка, храм святих мучеників Бориса і Гліба); тел.  0673111053.