Преосвященний Владика Іван Кулик вперше уділив Таїнство Священнства

      Коментарі Вимкнено до Преосвященний Владика Іван Кулик вперше уділив Таїнство Священнства

У неділю, 14 лютого, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Хмельницького, відбулася урочиста Архиєрейська Літургія, яку очолилив Преосвященний владика Кам’янець-Подільський Іван Кулик у співслужінні адміністратора катедрального собору о. м. Івана Данкевича та інших співслужителів.

Також у цей день, з волі Божої та Благословення Кир Івана, до священичої спільноти нашої єпархії долучився новопоставлений священник. Під час Богослужіння Преосвященний Владика Іван Кулик уділив Святу Тайну Священства випускнику Тернопільської Вищої Духовної Семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого диякону Максиму Колодчаку. Новопоставлений ієрей Максим продовжував, після семінарії, студії у Римі (Італія), де здобув ступінь ліцензіат. Варто зазначити, що для Кир Івана це було перше рукоположення диякона у сан пресвітера.

Після Богослужіння Преосвященний Владика привітав нововисвяченого отця Максима, побажав йому бути ревним і добрим священнослужителем, справжнім батьком для своїх парафіян та завжди дбати про їхні душі.

На завершення зі словами подяки за духовну опіку та мудрі настанови до єпископа Івана звернувся нововисвячений ієрей, просячи про молитву та подальше батьківське Благословення. Подякував своєму батькові-священнику о. Омеляну, матері, дружині та її батькам, за допомогу та підтримку, а також всім  рідним та друзям.

о. д-н. Іван Стручук