В смт. Антоніни освятили новозбудований храм

      Коментарі Вимкнено до В смт. Антоніни освятили новозбудований храм

У Неділю 24 липня, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) та владика Кам’янець-Подільський – Іван (Кулик) освятили новозбудований храм в смт. Антоніни (Хмельницька обл.) на честь Св. Великомученика Димитрія Солунського. Владики здійснили чин освячення нового престолу та храму, на якому буде звершуватись безкровна жертва нашого Спасителя, а Митрополит Кир Василій очолив Божественну Літургію у співслужінні численного духовенства.

У часі Божественної Літургії Кир Василій звернувся до вірян зі словами проповіді, де зазначив, що храм – це особливе місце, яке збирає вірян навколо Христа, присутнього у кивоті під видом хліба і вина. «Завдяки вашій щоденній праці у храмі – кожен може помолитися, отримати пораду, благословення, підтримку і допомогу, виховання дітей, молоді селища у дусі християнських цінностей».

Після Богослуження Владики подякували адміністратору храму о. Андрію Миколіву за його служіння і за будівництво храму. Відтак вручили грамоти за значну допомогу і підтримку у будівництві храму жертводавцям та усім, хто долучився до спорудження святині, зокрема грамоту було вручено голові Антонінської територіальної громади – Анатолію Оцалюку, за вагомий внесок у будівництво храму та щиру жертовність для парафіяльної спільноти. Владика зазначив, що імена вірян та всіх жертводавців назавжди вписані в духовну історію.

По-завершенні відбулось освячення води і вервиць, які Кир Василій роздавав вірянам із закликом молитися до Богородиці у цей нелегкий для країни час.

Хай Бог благословить, провадить та скріпить всю парафіяльну спільноту.