Перша сповідь та урочисте святе причастя у Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці

      Коментарі Вимкнено до Перша сповідь та урочисте святе причастя у Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці

Напередодні храмового свята парафія Різдва Пресвятої Богородиці об’єднала у спільній молитві 23 щасливих родини, які дякували Господу за можливість їхніх діток вперше приступити до Святої Тайни Сповіді й урочисто прийняти Святе Причастя. Особливим свято видалося й тому, що вперше подібну урочисту Святу Літургію очолив Єпископ Кам’янець-Поділької єпархії Іван Кулик.

Так, в суботу, 19 вересня, діти, батьки, хрещені, усі рідні й присутні перед вечірнею, яка зазвичай за церковним розкладом служиться у храмі по суботах, мали змогу приступити до сповіді. А вже вранці у неділю, 20 вересня, церковне подвір’я наповнилось дітьми та їх рідними, які після проведення парохом о.-м. Іваном Данкевичем чину з’єднання з Христом під промовляння Символу Віри завели дітей до храму. Цьогоріч і для о.Івана та його родини свято було особливим, адже його донечка Марійка теж приступала до сповіді вперше.

Цьому дню передував рік підготовки у недільній школі, яку окремі діти відвідували ще з раннього дитинства. Навчання було перервано загальнодержавним карантином, але це не завадило дітям, хоча й трішки пізніше, але все ж дочекатися свого свята. Цьогоріч і батьки дітей були залучені до підготовки діток у більшій мірі, адже після довготривалих вимушених канікул їм довелося допомогти своїм чадам наздогнати пропущене, довчити молитви й інший необхідний матеріал.

Цього дня навіть церква виглядала по-особливому, прибрана й прикрашена напередодні батьками винуватців свята, манила красою й неповторністю, а самі діти мали окреме місце у центрі храму. Вони під час святкової літургії мали можливість поділитися з владикою своїми знаннями, отриманими на заняттях, переконати його, що уважні на богослужінні, адже відповідали на поставлені запитання, що стосувалися євангельського читання цього дня. Разом із усією церковною спільнотою діти проголошували Символ Віри, молитву Отче наш та молитву перед прийняттям святого Причастя.

По закінченні Літургії владика Іван вручив першосповідникам альбоми-пам’ятки, були зроблені фото на пам’ять, а батьки підготували для діток і солодкі подаруночки.