Святкування храмового празника на парафії Непорочного Зачаття у м. Шепетівка

      Коментарі Вимкнено до Святкування храмового празника на парафії Непорочного Зачаття у м. Шепетівка

У Неділю 26 грудня 2021 року Божого Преосвященніший владика Іван (Кулик) очолив утреню й урочисту Архиєрейську Божественну Літургію на парафії  Непорочного Зачаття у м. Шепетівка, Шепетівського деканату, з нагоди святкувань храмового празника. Співслужили з Архиєреєм адміністратор храму о.- декан Василь Боднар та отець Павло Хведорук з Нетішина.

У цей храмовий день владика Іван звернув увагу на постать Пречистої Діви Марії, яка з моменту зачаття отримала особливу Благодать від Бога – захоронена від первородного гріха. І з цього моменту вона починає брати участь у спасительній місії Господа – спасіння людського роду.

«Кожний із нас є покликаний до святості. Апостоп Павло звертає увагу на те, щоб ми відкинули діла темряви, а зодягнулися у зброю світла, – зазначив Архиєрей і додав: – однак, через схильність до гріха можемо втрачати Благодать Божу через різні духовні упадки (гріхи). Дивлячись на Діву Марію, можемо не тільки бачити її святість, але й просити заступництва, сили і допомоги, щоб прямувати дорогою святості – дорогою до Бога».

Отець Василь Боднар подякував владиці Івану і всім присутнім за спільну молитву, побажавши усім щоб перебували у Божій Благодаті, прикладом якої є Непорочна Діва Марія.

Відтак відбулося водосвяття і окроплення свяченою водою вірних.

д-н. Іван Стручук