У Чемерівцях вшанували жертв голодомору 1932-1933 років.

      Коментарі Вимкнено до У Чемерівцях вшанували жертв голодомору 1932-1933 років.

28 листопада 2020 року Божого, у с. Чемерівці, у парку слави відбулася акція Пам’яті, що розпочалася під звучання скорботного реквієму покладанням квітів, житнього колосся та лампадок до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років.

В  заході взяли участь керівництво  громади, представники структурних підрозділів  селищної ради, духовенство, за участю отця Василя Демчишина, чемерівчани.
Учасники акції долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання, спільної молитви, а також до викладення хреста із запалених свічок, які символізують біль і жаль за невинно закатованими голодом нашими співвітчизниками.

Такого геноциду, який пережили українці, не знала жодна із націй. Більш жахливого методу, ніж заморити голодом та тим самим винищити український народ, годі було вигадати. У ті страшні роки гинули цілі родини, а ті, хто залишився в живих, згодом розповідали, що немає нічого страшнішого, ніж бачити, як від голоду пухнуть і мруть діти та дорослі. Довгий час влада замовчувала точну кількість жертв Голодомору, але ті цифри, які стали відомі згодом, жахають – голодом закатували понад 10 мільйонів українців.

о. Василь Демчишин