У Зарваниці тривають реколекції для священиків

      Коментарі Вимкнено до У Зарваниці тривають реколекції для священиків

26 лютого у Марійському духовному центрі «Зарваниця» розпочалися реколекції для священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Їх очолює Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії о.-доктор Юстин Бойко. У трьох турах духовних вправ, які триватимуть до 7 березня, візьмуть участь понад 300 отців. Зокрема, їх відвідують і священики Кам’янець-Подільської єпархії. 

У вступних науках проповідник зробив акцент на Євангельській оповіді про перебування Ісуса Христа 40 днів у пустині. Аналізуючи випробовування, які стояли перед Христом, та даючи їм глибокий екзегетичний аналіз, отець Юстин проводить паралелі із щоденним душпастирським служінням отців на парафіях. Священик дає повчальні приклади з власного досвіду та у перший день підсумував, що кожен душпастир повинен спершу на собі пережити Боже синівство, а, відтак, допомогти своїм вірним глибоко відчути Божу любов до себе та досвідчити радість називатися Божою дитиною.

Окрім слухання наук, священики, з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка), моляться церковне правило, вервицю, Хресну дорогу, служать Літургію Напередосвячених Дарів та інші Богослужіння. Духовні вправи, за традицією, проводять щорічно у Великому Пості. Задля духовного-морального вдосконалення священиків та обміну досвідом, Архиєпископ Василій запрошує досвідчених проповідників та активних душпастирів УГКЦ.

28 лютого відбулася зустріч учасників реколекцій з Архиєпископом і Митрополитом Василієм, який обговорив окремі питання душпастирського життя архиєпархії, благословив священиків та побажав плідної праці на своїх парафіях.

Тернопільсько=Зборівська архієпархія УГКЦ