Владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії відвідав парафію у смт Віньківці з нагоди храмового празника

      Коментарі Вимкнено до Владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії відвідав парафію у смт Віньківці з нагоди храмового празника

4 грудня 2020 року Божого Преосвящений владика Іван, єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії відвідав парафію УГКЦ у Вінківцях, з нагоди храмового празника Введення в храм Пресвятої Богородиці. Архиєрея вітав разом з парафіянами, духовенством та гостями парох – отець Ігор Лапчак.

У храмі було відслужено утреню та урочисте богослужіння, яке очолив владика Іван разом із священиками Кам’янець-Подільської єпархії.

У пастирському слові Владика Іван звернувся до вірних, наголошуючи, щоби вони дбали про духовне, релігійне, моральне зростання, яке ми можемо отримати у храмі. “Прийдіть до Храму, і тут у Храмі славмо Бога, щоби зустрітися з нашим Творцем, щоби тут у Храмі приносити Богові усі наші труднощі, наші болі і переживання. Дорогі брати і сестри, Бог завжди чекає на нас. Як важливо, щоби ми не забували цього. Щоби стежина до нашого Храму, який маєте тут, ніколи не заростала. Щоб ми пам’ятали, що Бог нас тут чекає”.
“Боже зцілення ми можемо отримувати через святі тайни, через сповідь, святе причастя, які можемо віднайти у Храмі” – зазначив Єпарх Кам’ янець-Подільський.

“Сьогоднішнє свято, по особливому звертає нам увагу на те, що кожна людина є Храмом. Читаючи слова апостола Павла, можемо зрозуміти і побачити, що ми є Храмом Святого Духа, що Бог у нас перебуває”, – додав Владика.
Торжество закінчилося освяченням води та окропленням усіх присутніх.

д-н Максим Колодчак