Преосвященніший владика Іван (Кулик) вручив майбутнім катехитам сертифікати про закінчення курсу «Основи християнської віри»

      Коментарі Вимкнено до Преосвященніший владика Іван (Кулик) вручив майбутнім катехитам сертифікати про закінчення курсу «Основи християнської віри»

17 жовтня 2021 року у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці у м. Хмельницькому владика Іван (Кулик) вручив майбутнім катехитам сертифікати про закінчення курсу «Основи християнської віри». Урочистість розпочалася Архиєрейської Літургії. Співслужили Архиєрею о. Павло Хведорук, о. Ігор Брицький, о. Володимир Гетьман та о. Андрій Миколів. Владика подякував усім учасникам навчання за бажання глибше пізнавати Христову віру та ділитися нею. Отець Павло Хведорук, голова Катехитичної комісії Кам’янець-Подільської єпархії, подякував усім студентам за наполегливість та витривалість у навчанні.

Навчальний курс «Основи християнської віри» був організований Патріаршою Катехитичною Комісією УГКЦ у співпраці з Катехитично-Педагогічним Інститутом УКУ та Катехитичною Комісією Кам’янець-Подільської єпархії. Навчальна програма містила чотири основних предмети: “Покликання та місія мирян”, “Вступ до Біблійних наук”,  “Вступ до богослів’я” та  “Історія християнства”.

Більшість лекцій курсу проходили в онлайн форматі. Кожен предмет містив 21 або 15 лекцій. Початкова та підсумкова лекції проходили у Zoom. Решту лекцій у відео форматі були розміщені на навчальній платформі УКУ. До кожної лекції додавалися посилання на навчальну літературу, яку потрібно було опрацювати. Іспити по предмету здавали в кінці викладу всього предмету, або як тест після кожної лекції. Загально студенти прослухали 66  відео лекцій та мали 9 зустрічей у Zoom. Також відбулося 2 живих зустрічі в Хмельницькому. Сертифікат про успішне завершення навчання отримали 21 особа.

16 осіб зголосилися продовжити навчання, та взяти участь у трирічних «Курсах катехита», тому після обіду відбулася вступна співбесіда з майбутніми студентами. Очолив приймальну комісію владика Іван.

о. Павло Хведорук